Att Samsung är den främsta tillverkaren av OLED gör det faktum att skärmen på Galaxy S9 modellerna är bättre än skärmen på iPhone X föga överraskande

Samsung Galaxy S9 är ca 3000 kr billigare än Apples värsting modell iPhone X. Den är inte bara billigare utan har en bättre OLED display till råga på allt. Tillsammans med en helt ny kraftigt uppdaterad kamera, en ny processor, mer ramminne så ser Galaxy S9 som ett mycket intressant alternativ till iPhone X.

Testarna på DisplayMate har nu släppt sin efterlängtade rapport av deras test av displayen på Galaxy S9 och med tanke på resultatet så var den värd att vänta på. Dom ger skärmen det högsta betyget som någonsin utdelats till någon smartphone och slår även iPhone X. Även om displayen ser ut som den som sitter i föregångaren Galaxy S8 så har Samsung inte legat på latsidan utan optimerat den till fullo.

Oavsett vilken telefonmodell du har redan eller planerar köpa är det viktigt att skydda telefonen med både ett mobilskal runt om och skärmskydd för att skydda displayen mot repor, sprickor och skador.

Utdrag ur rapporten från Display Mate:

”Även om skärmen till en början ser ut att vara väldigt lik den i som sitter i Galaxy S8 har många avgörande förbättringar gjort för att förbättra prestandan. OLED tekniken än nu mogen och välutvecklad och har utvecklats till den displaytekniken som ger bäst prestanda för smartphones.”

Istället för att fokusera på att förbättra OLED prestandan till en högre nivå för Galaxy S9 har Samsung koncentrerat sig på att förfina bildkvaliteten och färgkorrektionen. Detta har dom uppnått genom att varje bildskärm genomgår kalibrering redan på fabriken innan skärmarna monteras i telefonen. Dom har förbättrat färgprestandan så mycket att det mänskliga ögat inte kan urskilja färgerna från standardens så kallade perfekta färgåtergivning. Skärmen på Galaxy S9 är garanterat bättre än din 4K Tv och din bärbara dators skärm.

Så kontentan av testet är att Samsung Galaxy S9 har en bättre OLED skärm än Apple dyrare iPhone X.