Skip to content

Apple fortsätter att begränsa widgets i iOS 8

Apple fortsätter att gå hårt åt utvecklare som använder sin widget på ett “felaktigt” sätt. Denna gång är det PCalc som har två veckor på sig att ta bort möjligheten att utföra beräkningar i widgeten.


PCalc

Jag har tidigare skrivit om att Apple nekar appar som öppnar andra appar. Det gäller både inuti appen och via widget. Enligt James Thomson som ligger bakom PCalc så säger Apple att det är okej att mata in talen i widgeten, men uträkning och svar måste visas inuti appen. Det är märkligt att de ger sig på PCalc eftersom den är framhävd av Apple i amerikanska AppStore som Great apps for iOS 8 i kategorien Notification Center Widgets. PCalc är heller ingen ny app utan var en av de första som släpptes med widget när iOS 8 lanserades. Med tanke på att appen funnits ett tag och är framhävd så är det tråkigt att de tar så lång tid innan Apple bestämmer sig för att det är ett problem.

2 Comments

  1. TianZhu TianZhu

    Då borde ”WDGTS” också plockas ner? Hoppas inte dock, använder den ofta.

    • Det tråkiga är att de är väldigt godtyckliga och jag har hittat flera appar som öppnar appar men som ändå kommit igenom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *