I kriget mellan smarttelefonerna har en stor del av kritiken försvunnit lite. Det handlar mer om status och de coolaste funktionerna och apparna än vad det handlar om funktionalitet. Med funktionalitet menas sådana banala saker som batteritid. För de äldre modellerna av telefonerna var det vanligt att ha en batteritid på upp till en vecka. Idag är det inte helt ovanligt att telefonen med det tunga operativsystemet måste laddas varje dag. Tekniken behöver rikta in sig på starkare batterier.

Med en ny mobil så är det lätt att fastna i en djungel av alla nya funktioner. Dock har något försvunnit i jakten efter det nyaste, snyggaste och roligaste. Medan vi kan prata under vatten och telefonen klarar en hel del stryk och den får oss att koppla upp oss mot alla mejlar, forum och önskade plattformer. Vi har gått miste om kvalitetssäkra och starka batterier som håller hela maskineriet igång. Det är förståeligt att ny teknik kräver mer kraft, dock får vi gå till Cellspecialisten.se för att få bra batteri.

Nya modeller kommer ständigt

Apple, LG och Samsung är de ledande mobilerna i kampen om smarttelefonerna. Medan LG har tappat något så har Samsung och Apple ökat i både popularitet och försäljning. LG kämpar dock på och i år kommer deras nyaste modell som det har höga förhoppningar för.

Hoppet för LG står nu bland annat till en ny toppmodell som heter V30. Tanken är att den modellen ska få mobilköparna att rikta sina blickar mot LG igen, i vilket fall fram till dess Samsung kommer med sin nästa toppmodell som väntas bli Galaxy S9.

Vad som kommer med den nya telefonen vet vi inte, men förväntningarna är som sagt väldigt höga och innebär stor press för LG. Kanske ger de oss en telefon som klarar minst två dagar utan att behöva laddas. Eller så blir det ännu en pixel i kameran. Den som lever får se brukar det heta, och det gäller även denna gång. Telefonjätten har dock lovat att satsa mer pengar och energi på marknadsföring och att synas mer, något som Samsung haft stor framgång i.