När man har köpt en ny telefon som kostar en halv månadslön är det väldigt tråkigt när det uppstår problem eller skador som är dyra att åtgärda. Om vi tar några exempel på reparationer som kan göras på iPhone X om vad dom kostar:

  • Skärmbyte – 4000kr
  • Glasbyte – 4000kr
  • Batteribyte – 800kr
  • Byta högtalare – 1000kr

När man ser ovanstående kostnader så förstår man att det inte är billigt att reparera dom nya smartphonemodellerna när olyckan har varit framme. Det finns många fristående verkstäder som utför dessa reparationer men även Apple själva utför olika reparationer i sina verkstäder som är ansluta till deras garanti tjänster och interna bestämmelser. Så även om det i vissa fall är dyrare att lämna in sin telefon hos Apple kan det löna sig då vissa fel kan gå på garanti och då förser Apple dig med en utbytes telefon eller utför reparationen gratis.

Det man skall undersöka noga innan man lämnar in telefonen på en fristående verkstad är om dom använder originaldelar vid reparationerna och vad dom lämnar garanti på delar och utfört arbete.

För att hitta ett ställe där man kan lämna in sin telefon för reparation kan man göra en sökning på Google motsvarande sin telefonmodell som exempelvis reparera iPhone x och därefter undersöka priser, garantier och även leta efter omdömen för verkstaden där man avser att lämna in sin telefon på reparation så att man har gjort det man kan för att bli nöjd efteråt.